Vezmite pomaranče a pripravte tento lahodný dezert: Úžasná krémová lahôdka pripravená bez rúry!

[mashshare]

Pripravte si doma úžasný krémovo-pomarančový dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu.

U nás túto lahôdku pripravujem pri každom rodinnom stretnutí a oslavách, keďže nám neskutočne chutí.

 

 

Výborný recept na fantastický pomarančový dezert z youtube kanála Fatto in Casa da Alba.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

180 g dlhých piškót

250 ml pomarančového džúsu

Na 1. krém:

500 ml pomarančovej šťavy (5 pomarančov)

4 PL kryštálového cukru

4 PL kukuričného škrobu

20 g masla

Na 2. krém:

500 ml mlieka

4 PL kryštálového cukru

4 PL kukuričného škrobu

10 g vanilkového cukru

20 g mascarpone

Na vrch a boky:

50 g mascarpone

200 ml smotana na šľahanie

Postup:

Piškóty namočíme v miske s pomarančovým džúsom.

Poukladáme ich na dno a po krajoch tortovej formy.

 

 

Vytlačíme šťavu z pomarančov a prelejeme ju do hrnca.

Do rajnice nalejeme mlieko.

 

 

Do rajnice s mliekom nasypeme vanilkový cukor.

Pridáme cukor.

 

 

Do hrnca s džúsom pridáme cukor.

Potom do hrnca a do rajnice nasypeme škrob a metličkou vymiešame.

 

 

Zmesi preložíme na sporák.

Do hrnca s pomarančovou zmesou pridáme maslo.

 

 

Do rajnice pridáme mascarpone a na miernom ohni miešame, kým sa aj s maslom nerozpustí.

Miešame, kým zmesi nezhustnú na krém.

 

 

Do formy na piškóty striedavo naberačkou pridávame biely a pomarančový krém.

Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Do hlbokej misky pridáme mascarpone.

Nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Šľahačkovým krémom potrieme vrch a boky torty.

Nakoniec vrch posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes