Famózny čokoládovo-čerešňový koláč nadýchaný vďaka triku s pohárom.
Doma pripravujem túto neodolateľnú lahôdku najmä na detské oslavy, pretože si ju veľmi obľúbili.
Jednoduchý recept na neodolateľný koláč z youtube kanála Amo Receitas.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
3 PL kryštálového cukru (45 g)
2 PL masla alebo margarínu (50 g)
1/2 šálky mlieka (100 ml)
štipku soli
1 ČL suchého droždia (5 g)
1 ČL vanilkového cukru (5 g)
4 šálky múky (400 g)
1 šálku čokoládových lupienkov (140 g)
nutellu podľa chuti
čerešne
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme mlieko.
Pridáme droždie a metličkou dobre premiešame.
Pridáme vajcia a zamiešame.
Ďalej pridáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor a opäť premiešame.
Nasypeme časť múky, pridáme soľ a špachtľou dobre premiešame.
Postupne pridávame múku a miešame.
Cesto ručne vymiesime na pomúčenom stole.
Rukami ho roztiahneme, posypeme čokoládovými lupienkami, dôkladne vymiesime a vytvarujeme guľu.
Formu na tortu vymastíme zmäknutým maslom.
Vložíme cesto a roztiahneme po celej ploche.
Potom niekoľkokrát vtlačíme do cesta pohár.
Ide o jednoduchý cukrársky trik, vďaka ktorému bude cesto mäkšie.
Formu prekryjeme fóliou a cesto necháme hodinu odpočívať.
Pomocou cukrárskeho vrecka na cesto nanesieme nutellu.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 160°C a pečieme 30 minút.
Vrch ozdobíme nasekanými čerešňami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: