Netradičný krémový dezert v pohári, ktorá vás opantá svojimi chuťami.
Dezert je v hodný k akejkoľvek príležitosti, ale pozor – je prudko návykový!
Výnimočný recept na nadýchaný dezert v pohári z youtube kanála Vargasavour Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
150 g kryštálového cukru
40 ml vody (4 PL)
1 PL citrónovej šťavy
1 žĺtok
3 vajcia
60 g kryštálového cukru
320 ml mlieka
1 bielok
1 vajce
35 g kryštálového cukru
30 g hladkej múky
čiernu kávu (voliteľné)
Postup:
Do rajnice na sporáku nasypeme cukor.
Pridáme vodu, citrónovú šťavu a necháme zovrieť.
Zmes nemiešame, len nakloníme rajnicu, aby sa karamel rozmazal.
Karamel nalejeme na dno pohárov.
Do hlbokej misy pridáme žĺtok a vajcia.
Nasypeme cukor a metličkou vyšľaháme.
Pridáme mlieko a premiešame.
Zmes precedíme cez sitko do samostatnej nádoby a lyžicou odstránime penu.
Mliečnu zmes nalejeme do pohárov na stuhnutý karamel.
Do väčšej misky pridáme bielok, vajce, cukor a mixérom vyšľaháme penu.
Cez sitko preosejeme múku a špachtľou jemne premiešame.
Penu pridáme na vrch do pohárov.
Poháre s dezertom vložíme do sklenenej zapekacej misy a zalejeme horúcou vodou.
Formu s dezertami vložíme do predhriatej rúry a pečieme 28 minút pri teplote 160°C.
Dezert necháme vychladnúť a potom vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Nakoniec krémovú delikatesu dochutíme kávou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU