Na prípravu mimoriadne jednoduchý jemný dvojfarebný koláčik, ktorý sa výborne hodí ku rannej káve.
U nás túto dobrotu pripravujeme pravidelne, pretože patrí medzi našu najobľúbenejšiu.
Vynikajúci recept na najchutnejší mramorový koláč z youtube kanála Fatto in Casa da Alba.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia (L)
8 g vanilkového cukru
150 g kryštálového cukru
150 ml prírodného jogurtu
150 ml slnečnicového oleja
250 g múky
10 g prášku do pečiva
2 PL kakaa (bez cukru)
citrónovú a pomarančovú kôru
čokoládové lupienky
Postup:
Do väčšej misky pridáme vajcia.
Nasypeme vanilkový a kryštálový cukor.
Mixérom vyšľaháme hustý krém.
Počas šľahania pridáme jogurt.
Potom pridáme olej a chvíľu šľaháme.
Ďalej do zmesi nasypeme múku s práškom do pečiva.
Dôkladne vyšľaháme.
Trochu cesta prelejeme do misky.
Do misky s väčšou časťou cesta nastrúhame citrónovú kôru a premiešame.
Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom.
Do cesta v miske pridáme kakao a lyžicou dobre premiešame.
Do zmesi nastrúhame pomarančovú kôru a vymiešame.
Kakaovú zmes prelejeme do formy a špajľou vytvoríme vzory.
Vrch posypeme čokoládovými lupienkami.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: