Jednoduché a pritom vynikajúce jedlo, ktoré pripravíte raz-dva na jedno plechu. Jemné mäsové guľky v smotanovo-syrovej perinke.
Potrebujeme:
500 g mletého morčacieho, kuracieho, prípadne bravčového mäsa
1 veľkú cibuľu alebo 2 menšie
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na varenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g strúhaného syra
Soľ, čierne mleté korenie
Na jemno nasekanú petržlenovú vňať
Hladkú múku – podľa potreby
Postup:
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, nadrobno nasekanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Ochutíme soľou a korením.
Zmes dobre premiešame a ak je príliš riedka, pridáme do nej trochu múky alebo strúhanky.
Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi malé guličky, ktoré ukladáme do zapekacej misy vymastenej trochou oleja.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Medzitým v miske zmiešame smotanu, syr a pretlačený cesnak. Túto omáčku nalejeme na mäsové guličky a pečieme ešte 20 minút.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: andreilaslau
text: redakcia