Vynikajúce a rýchle marinované stehienka na pive a cibulke.
Sú nesmierne šťavnaté a chutné.
Určite vyskúšajte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6-7 kuracích stehienok
Veľká cibuľa
150 ml sójovej omáčky
Pálivú papriku podľa chuti
Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
½ čajová lyžička papriky
1 čajová lyžička sušeného cesnaku
½ čajová lyžička korenia na kurča
½ čajová lyžička Provensálskeho korenia
lyžica oleja (+ na vyprážanie)
1/2 pohára piva
Postup:
Stehienka umyte a osušte papierovými utierkami.
Na každom stehienku urobte 3-4 priečne a plytké zárezy.
Dajte stehienka do hlbokej misky.
Pridajte papriku, pálivú papriku podľa chuti, granulovaný cesnak, korenie na kurča, bylinky, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Pridáme aj sójovú omáčku a olej.
Dobre premiešajte a rozotrite korenie na povrch všetkých stehienok.
Nechajte marinovať 2 hodiny.
Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.
Opečte ju v malom množstve oleja, kým nezmäkne a trochu nezhnedne.
Preložte do misky alebo tanierika.
Kuracie stehná osmažte na tej istej panvici, na vysokej teplote, pod pokrievkou, na oboch stranách – až do zlatohneda.
Nalejte zvyšok marinády na panvicu.
Vyprážanú cibuľu rozložte na povrch a pridajte pivo.
Znížte teplotu a panvicu znova zakryte pokrievkou.
Stehienka varte ďalších 15 minút.
Kuracie stehienka podávajte s oblohou, ktoré sa vám páčia, alebo so šalátom z čerstvej zeleniny a zeleniny.
Pridali sme tiež lahodnú omáčku.
Sú lahodné, mäkučké, šťavnaté, voňavé a veľmi chutné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)