NEUVERITEĽNÉ – pri tejto metóde je chlieb upečený za 6 minút: Rýchly a chutný recept!

[mashshare]

Jednoduchý pita chlieb, ktorý môžete použiť napríklad na kebab, prípadne konzumovať plnený alebo suchý.

Dá sa pripraviť množstvo spôsobmi, my vám ponúkame základný recept.

 

 

Jednoduchý recept na mäkký nadýchaný chlieb z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 pohár mlieka (200 ml)

1 pohár vody (200 ml)

1 čajový pohár jogurtu (125 ml)

2 PL rastlinného oleja

1/2 balenia čerstvého droždia (21 g)

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

5,5 pohára hladkej múky ( 550-600  g)

Postup:

Do misky pridáme teplú vodu.

Ďalej pridáme teplé mlieko a jogurt.

 

 

Do zmesi nalejeme olej.

Pridáme cukor a nadrobíme droždie.

 

 

Metličkou miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Na dvakrát nasypeme múku, soľ a premiešame.

 

 

Rukou vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto.

Misku prekryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.

 

 

Cesto posypeme múkou, vytlačíme vzduch a preložíme na pomúčený stôl.

Mierne ho vymiesime do tvaru gule, rozdelíme na 10 častí a ušúľame guľky.

 

 

Cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.

Rozvaľkáme cesto prekryjeme a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Podnos posypeme kukuričnou múkou, po jednom naň naberieme vyvaľkané cesto.

Plech otočíme hore dnom a rúru zohrejeme na 250 °C.

 

 

Na plech po jednom ukladáme cesto, ktoré sa týmto spôsobom upečie s rovnakou hrúbkou na vrchnej a spodnej strane.

Chleby pečieme 5-7 minút a plochou varechou ich vyberieme.

 

 

Nadýchané chleby môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes