Našla som výborný recept na ľahký a rýchly obed z kuracích pŕs a jednoduchej náplne.
Ďalší zo série veľmi nenáročných osvedčených receptov z Rýchle chutne, ktorý nezaberie veľa času a ulahodí celej rodine!
Takto pripravené kuracie prsia sú nielen veľmi chutné, ale aj neporovnateľne ľahšie a zdravšie, ako tie vyprážané.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite stoja za vyskúšanie.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
soľ
čierne korenie
červenú papriku podľa chuti
1 paradajku
100 g tvrdého syra
1 PL kyslej smotany
1 PL horčice
Postup:
Kuracie prsia si najskôr umyjeme a osušíme.
Potom narežeme pozdĺžne tak, aby sme ich neprerezali úplne, ale dali sa tvoriť.
Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a koreniny dobre rozotrieme.
Paradajku si umyjeme a nakrájame na kolieska, syr si nakrájame na plátky.
Do misky si dáme lyžicu smotany, lyžicu horčice a spolu vymiešame.
Na každý plát mäsa si položíme 2 plátky paradajky, 2 plátky syra a priklopíme.
Navrchu mäsa spravíme 3 zárezy a takto pripravené kuracie prsia vložíme do jenskej misy, ktorú sme si vymastili olejom.
Posypeme soľou a olejom.
Zvrchu ich ešte potrieme olejom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20-25 minút.
Potom uložíme na vrch ešte plátok syra a necháme zapiecť asi 2-5 minút.
Hotovo.
Chutný obed je na stole.
Prajeme dobrú chuť!