Pripravte si doma vynikajúcu zapekanú bravčovú krkovičku so zeleninou, slaninou a neskutočnou omáčkou.
Tento pokrm som pripravoval cez víkend na rodinnú oslavu a všetci zúčastnení si pýtali recept.
Originálny recept na pečené bravčové mäso s lahodnou omáčkou z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčovej krkovičky
200 g šampiňónov
300 g cibule
10 g soli
5 g sušeného cesnaku
5 g mletého čierneho korenia
5 g mletej červenej papriky
10 g petržlenovej vňate
150 g paradajok
30 g horčice
150 g slaniny
300 g zemiakov
Na omáčku:
2 červené cibule
100 ml červeného vína
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
7 g horčičných semienok
2 bobkové listy
15 ml rastlinného oleja
Postup:
Na tvrdú podložku si pripravíme „mriežku“ z kúskov špagátu, v ktorých neskôr zviažeme mäso (viď video).
Na druhej podložke vodorovne nakrájame plátky bravčového mäsa.
Plátky posolíme a posypeme čiernym korením.
Potom ich prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Vyklepaný plátok mäsa preložíme na podložku so špagátmi a potrieme horčicou.
Do misky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľu a soľ.
Ďalej pridáme cesnak, mletú papriku, čierne korenie a dôkladne premiešame.
Cibuľovú zmes nanesieme na plátok mäsa.
Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku a plátky šampiňónov.
Nakoniec pridáme slaninu, prekryjeme ďalším plátkom mäsa a celý proces zopakujeme.
Prekryjeme posledným plátkom mäsa, na pevno zviažeme špagátmi a preložíme do zapekacej formy.
Do formy po krajoch vložíme nakrájané zemiaky.
Zemiaky posolíme, okoreníme a polejeme olejom.
Formu vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Na naolejovanej panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Nalejeme víno, pridáme bobkový list a soľ.
Ďalej pridáme čierne korenie, horčičné semienka, všetko spolu premiešame.
A varíme 10 minút na miernom ohni.
Hotové mäso servírujeme so zemiakmi a chutnou omáčkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: