Neodolateľná kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny pečenej v rúre.
Vložte všetky ingrediencie do kúska alobalu a neuveriteľne chutná večera alebo obed pre celú rodinu je na stole.
Jednoduchý a chutný recept na zapekané prsia so zeleninou v alobale z youtube kanála Lecker schnell.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 zemiaky
3 kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľu
1 mrkvu
6 šampiňónov
rastlinný olej
100 g syra
6 PL jogurtu
4 vetvičky petržlenovej vňate
Postup:
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.
Pridáme ich do hrnca, zalejeme vodou a po zovretí varíme 5 minút.
Kuracie prsia prekrojíme na polovicu a potom priečne na polovicu (viď video).
Mäso preložíme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.
Odstránime fóliu, mäso z oboch strán posypeme soľou a korením a rukou votrieme.
Nakrájanú cibuľu smažíme 2 minúty na oleji.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, šampiňóny nakrájané na kocky a špachtľou premiešame.
Posypeme soľou, čiernym korením a dusíme 3-4 minúty.
Uvarené zemiaky precedíme cez sitko do misky.
Pridáme soľ, čierne korenie a dobre zamiešame.
Na alobal položíme porciu zemiakov.
Na zemiaky položíme dva plátky kuracích pŕs, pridáme hubovo-mrkvovú plnku a vrch potrieme jogurtom.
Alobal na vrchu uzavrieme a položíme na plech.
To iste vykonáme aj s ostatným mäsom, plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
Po pätnástich minútach alobal otvoríme, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 10 minút pri 200°C.
Po upečení posypeme mäso nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: