Nakladané huby v pohároch: Recept, ktorý ma nikdy nesklamal!

Najlepšie nakladané huby podľa môjho svokra.
[mashshare]

Nakladané huby sú hitom na každej rodinnej oslave.

Každý hubár by si mal pripraviť aspoň pár pohárov na zimu. 

Zásoby sa vám určite vyplatia a budete si môcť pochutnať na výborných hríbikoch aj mimo hubárskej sezóny.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z portálu haps a zistíte, že lepšie nakladané huby neexistujú.

Tajomstvo najlepších nakladaných húb?

Úspech sa ukrýva v pridaní jednej ingrediencie – medu. 

Nakladané huby sú nielen skvelým predjedlom, ale aj dôležitou surovinou mnohých šalátov.

 

 

Oplatí sa ich mať vždy po ruke, pretože sú veľmi príjemnou pochutinou.

Postupujte podľa tohto receptu a uvidíte, že lepšie nakladané huby ste ešte nejedli.

Potrebujeme:

2 kg malých jedlých húb (môžu byť dubáky, suchohríby a pod.)

 

 

2 malé cibule

4 poháre vody

1 šálku octu

2 PL medu

1 PL soli

1 PL horčičných semien

6 bobkových listov

8 guľôčok nového korenia

korenie podľa vašej chuti

Postup:

Huby si dôkladne očistíme.

V prípade potreby prekrojíme na polovice (ideálne sú však malé huby, ktoré môžete naložiť celé).

Cibuľu si očistíme.

Nakrájame na pol krúžky. 

 

 

Huby s cibuľou vložíme do malého hrnca.

Varíme 5 minút v jemne osolenej vriacej vode. 

Potom ich navrstvíme do sterilizovaných pohárov.

 

 

Robíme to tak, aby boli asi do 3/4 výšky pohára. 

Teraz si pripravíme nálev. 

V hrnci privedieme do varu vodu, ocot, med, soľ a korenie.

 

 

Keď nálev zovrie, prelejeme ním huby v pohári a pohár pevne uzavrieme viečkom.

Poháre otočíme hore dnom.

Nnecháme úplne vychladnúť.

 

 

Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes