Cesnakový olej s prídavkom medu premení aj tie najobyčajnejšie kuracie prsia na kulinárske majstrovské dielo.
Mäso bude šťavnatejšie a chutnejšie ako grilované.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/4 ČL červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica jablčného octu alebo bieleho octu
4 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice sójovej omáčky
4 polievkové lyžice hl. múky
4 polievkové lyžice nesoleného masla
60 ml (1/4 šálky) kuracieho vývaru alebo vody
Petržlenová vňať
Príloha:
Zemiaky
Ryža
Zemiaková kaša
Čerstvá zelenina
Grilovaná zelenina
Postup:
Kuracie prsia narežeme pozdĺž na tenšie plátky a zľahka ich naklepeme.
Potom osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom, aby mäso lepšie absorbovalo korenie.
Každý kus kurčaťa obalíme v múke.
Teraz na rozohriatej panvici rozpustíme maslo.
Pridajte kuracie mäso a opekáme 5 minút z každej strany.
Potom mäso vyberte z panvice von.
Do tej istej panvice pridáme najemno nakrájaný cesnak.
A k cesnaku vložte ďalší kúsok masla.
Pridáme pálivú papriku, zalejeme medom a sójovou omáčkou.
Potom nalejte ocot, vývar.
Duste 2 minúty a vráťte kuracie mäso do výsledného cesnakového oleja.
Varíme ďalších 5 minút, kým omáčka trochu nezhustne.
Omáčku preliebame cez kuracie prsia.
Už na samom konci pridajte najemno nakrájanú petržlenovú vňať na mäso a podávame.
Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky, ryžu, zemiakovú kašu, alebo zeleninu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)