Mliečna ryža je obľúbenou pochúťkou nielen pre svoju lepkavú konzistenciu, ale aj pre vynikajúcu chuť, ktorá sa dá rôzne variovať.
Môžete ju jesť s ovocím, so škoricou, kakaom alebo dokonca džemom.
Najlepšie chutí teplá, ale dá sa jesť aj na studeno.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dnes máme pre vás vynikajúce recept z portálu sobors, ktorý si určite obľúbite.
Tento obľúbený sladký pokrm majú na jedálničku rôzne národy a vždy je trochu iný.
Turecký recept je krémový, pridáva sa doňho smotana, vanilka a pečie sa v rúre.
Pri švédskej verzii sa zase do ryže pridáva vanilkový puding, ktorý ju robí ešte jemnejšou.
Vyskúšajte tento recept a budete nadšení!
Potrebujeme:
5 dl vody
20 dkg ryže
5 dl mlieka
3 vajcia
10 dkg cukru
1/2 ČL soli
1/2 ČL vanilkového extraktu
1 balíček vanilkového pudingu
Postup:
Čas prípravy: 15 minút
Pečenie: 1 hodina 20 minút
Do hrnca nalejeme vodu a uvaríme ryžu.
Keď začne vrieť, znížime teplotu, hrniec prikryjeme.
Varíme, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje vodu.
Rúru vyhrejeme na 165°C.
Vymastíme si 20 centimetrový plech na pečenie.
Na uvarenú ryžu nalejeme mlieko a jemne premiešame.
Pripravíme si krém:
Vajcia, cukor, pudingový prášok, vanilku a soľ zmiešame v inej miske.
Nalejeme na ryžu.
Potom všetko lyžicou rovnomerne navrstvíme na pekáč.
Uhladíme a dáme do rúry.
Pečieme asi 60 – 80 minút.
Či je dezert upečený skontrolujeme pomocou špajle.
Zapichneme a keď je špajľa čistá, máme hotovo.
Dobrú chuť!