Úžasná bábovka plná koksovej chuti, jemná a neodolateľne chutná.
Po dlhej dobe som sa rozhodol pripraviť bábovku netradičným spôsobom a doma zožala obrovský úspech.
Voláme ju aj Raffaello bábovka a skutočne nepoznám nikomu, komu by nechutila.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neskutočný recept na nadýchanú kokosovú bábovku z youtube kanála Amo Receitas.
Potrebujeme:
Objem šálky 200 ml.
Na sirup
1 a 1/2 šálky kryštálového cukru (240 g)
1 šálku vody (200 ml)
2 šálky strúhaného kokosu (100 g)
Na bábovku
3 vajcia
1 šálku strúhaného kokosu (50 g)
1/2 šálky mlieka (100 ml)
1 šálku kokosového mlieka (200 ml)
1 šálku kryštálového cukru (160 g)
3/4 šálky rastlinného oleja (150 ml)
2 šálky polohrubej múky (200 g)
1 PL kypriaceho prášku do pečiva (14 g)
Postup:
Do panvice na sporáku pridáme cukor.
Miešame, kým sa neroztopí.
Do skaramelizovaného cukru nalejeme horúcu vodu.
Špachtľou miešame, kým sa cukor neroztopí.
Do hlbokej misky pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.
Pridáme cukor a dobre premiešame.
Potom pridáme kokosové mlieko, mlieko, olej.
Dobre premiešame.
Do zmesi nasypeme, kokos, cez sitko preosejeme múku a zmiešame.
Pridáme prášok do pečiva a jemne premiešame.
Formu na bábovku potrieme zmäknutým maslom.
Na dno formy nalejeme roztopený cukor.
Potom nasypeme vrstvu sušeného kokosu.
Nakoniec nalejeme cesto.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri teplote 200°C.
Po upečení ešte za tepla vyberieme bábovku z formy, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: