Spôsob prípravy tejto delikatesy je veľmi nezvyčajný, ale o to zaujímavejší.
U nás sa tešia veľkej obľube, deti ich žiadajú takmer každý deň.
Jednoduchý recept na plnenú lahôdku z youtebe kanála Piekarnia Lesi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL sušeného droždia
300 g hladkej múky
1/3 ČL soli
40 g masla
plnku podľa chuti (my sme použili prevarené kondenzované mlieko)
2 l vody
2-3 ČL sódy bikarbóny
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor, droždie a metličkou vymiešame.
Cez sitko preosejeme múku, pridáme soľ a špachtľou zarovnáme.
Potom pridáme maslo, premiešame a rukou vymiesime veľmi jemné cesto.
Misku prekryjeme pokrievkou a utierkou a necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.
Cesto prekrojíme na polovicu a potom rozdelíme na 12 častí.
Cesto ručne ušúľame a poukladáme na tácku.
Potom cesto preložíme na stôl, prstami roztiahneme, vložíme plnku, cesto prehneme a prstami zatlačíme okraj (viď video).
Pirohy naukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme utierkou a necháme odstáť 20 minút.
Do hrnca s vriacou vodou pridáme sódu a vložíme pirohy.
Pirohy varíme 30 sekúnd.
Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a nožom urobíme jemné zárezy.
Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení potrieme pirohy roztopeným maslom a môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU