Nadýchaný domáci chlebík, ktorý budete konzumovať každý deň.
Pár jednoduchých ingrediencií, ľahká príprava a v obchode už chlieb nebudete nakupovať.
Neuveriteľný recept na jemný domáci chlieb z youtube kanála megaport.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml vody
2 PL kryštálového cukru
1 ČL sušeného droždia
300 g chlebovej alebo pšeničnej múky
1/2 ČL soli
2 PL olivového oleja
Postup:
Do väčšej misky nalejeme vodu.
Potom pridáme cukor a droždie.
Dobre premiešame.
Pridáme múku, soľ a špachtľou vymiešame.
Nalejeme olej a špachtľou vymiesime cesto.
Misku prekryjeme pokrievkou.
Cesto necháme odpočívať asi 20 minút.
Po uplynutí doby pokračujeme v miesení cesta, kým nebude hladké.
Cesto prekryjeme fóliou.
Necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Po nakysnutí preložíme cesto na pomúčenú podložku.
Cesto pomúčime, vytlačíme vzduch.
Vyrovnáme rukami a štyrikrát preložíme (viď video).
Potom ho rukami ušúľame a rozdelíme na tri časti.
Každú časť cesta ušúľame do guľky.
Prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.
Po nakysnutí cesto valčekom vyvaľkáme, strany zahneme dovnútra a opäť vyvaľkáme.
Jednu stranu cesta prstami potlačíme, zrolujeme a pevne pritlačíme na konci (viď video).
Cesto preložíme do formy, prekryjeme fóliou.
Na teplom mieste necháme kysnúť asi 50 minút.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 170°C.
Po upečení necháme chlieb vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!