Vynikajúce kuracie stehienka s jednoduchou a rýchlou prípravou.
U nás doma majú ohromný úspech.
Ja používam hlavne horné stehná, ale môžete vyskúšať aj dolné stehienka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 menších kuracích stehien
1 veľká cibuľa (alebo 2 stredné)
1-2 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica ocot 9%
1 lyžička cukru
soľ
korenie podľa chuti
Príloha:
Chlieb
Šalát z čerstvej zeleniny
Varené alebo pečené zemiaky
Postup:
Cibuľu nakrájame na pol krúžky.
Pridáme cukor, ocot a premiešame rukami.
Stehná umyjeme, osušíme papierovými obrúskami.
Odrežte prebytočnú kožu a tuk.
Potom potrieme korením, podľa chuti môžete pridať aj obľúbené korenie a pretlačený cesnak. Soľ zatiaľ nie je potrebná.
Na stehnách je dobré urobiť plytké rezy, aby sa rýchlejšie marinovali a prepiekli.
Stehná dáme do misky kožou nadol, pričom každý kúsok posypeme nakladanou cibuľou.
Vložíme do chladničky marinovať na 5-6 hodín (ja som nechala cez noc).
Potom stehná vyberiem z cibuľovej marinády.
Osolíme a kožou vložíme na dobre rozohriatu panvicu s rastlinným olejom.
Prikryjeme pokrievkou a na pomerne vysokej teplote opekáme do zhnednutia.
Ak sa kožka trochu spáli, nie je nič zlé, iba to zlepší chuť.
Potom stehná otočte, znížte oheň a smažte pod pokrievkou 15-20 minút.
Samostatne si opražíme cibuľu, dáme na stehná a potom dusíme bez pokrievky ďalších päť minút na miernom ohni.
Alebo môžete kura pri servírovaní len posypať opraženou cibuľkou.
Podávame s prílohou podľa chuti.
prajeme vám dobrú chuť! :-)