Recept na jemný a drobivý slivkový koláč s tvarohovou plnkou si zamilujete.
Je jemne chrumkavý a fantasticky lahodný.
Náplň je krémová a úžasne jemná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Odporúčam spraviť hneď z dvojnásobnej dávky.
Potrebujeme:
Cesto:
Cukor práškový – 50 g
Múka – 200 g
Soľ – 1/4 lyžičky
Prášok do pečiva – 10 g
Maslo – 100 g
Náplň:
Polotučný tvaroh – 250 g
Cukor – 50 g
Vajce – 2 ks
Slivky – 500 g
Postup:
Vypracujeme cesto:
Do hlbokej nádoby nasypeme múku, prášok do pečiva, štipku soli a 50 g cukru.
Pridáme vychladené maslo nakrájané na kúsky.
Suroviny rozdrvte rukami na drobivú zmes alebo rozmixujte v mixéri.
Suché cesto je pripravené.
Teraz si pripravíme tvarohovú plnku:
Do tvarohu nasypeme 50 g kryštálového cukru a vanilín.
Zašľaháme 2 vajcia.
Všetky suroviny vyšľahajte do hladka.
Okrúhlu zapekaciu misu s priemerom 24 cm vymastíme.
Na dno nasypeme polovicu sypkého cesta.
Stierkou rovnomerne zarovnáme.
Na vrch nalejeme tvarohovú náplň, tak, aby pokryla celý povrch.
Rozdeľte slivky na dve časti, odstráňte kôstky.
Polovičky sliviek poukladáme na tvarohovú plnku, zľahka zatlačíme.
Zvyšok suchého cesta nasypeme na slivky.
Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.
Vrchná vrstva koláča by mala byť jemne hnedá.
Koláč nechajte vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nakrájajte na malé porcie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)