Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“.
Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
200 g uvarenej ryže
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
Listy hlávkovej kapusty
200 g kyslej smotany
250 g paradajkového pretlaku zmiešaného s vodou
Soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Vonkajšie listy kapusty odstránime a potom listy, ktoré použijeme oddelíme a chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkli.
Formu na babávku si môžeme vymastiť trochou oleja.
Do vnútra po celej ploche rozložíme listy – formu listami vystelieme.
Okraje listov môžu presahovať z formy.
Neskôr ich jednoducho preložíme cez náplň.
Mrkvu nastrúhame.
Cibuľku nakrájame nadrobno.
Oba druhy zeleniny zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou.
Povaríme asi 5 minút na panvici.
Potom túto zmes zmiešame s mäsom a ryžou a kyslou smotanou.
Touto zmesou jednoducho naplníme bábovkovú formu.
Vrch prekryjeme prevísajúcimi kúskami kapustových listov.
Prípadne môžeme použiť ďalšie listy, aby sme povrch prekryli.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu.
Podávame horúce s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)