Kebab uvarený na panvici možno ľahko pripraviť tak, aby chutil presne tak, akoby bol práve stiahnutý z grilu.
O tento recept sme požiadali skúseného tureckého šéfkuchára, ktorý s jeho chuťou preslávil.
Ukázalo sa, že pri dodržaní proporcií prísad chutí kebab naozaj ako ten pripravený na grile.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasná chuť a rýchla príprava – recept, ktorý je ako stvorený na leto.
Našli sme ho na kanáli Our Yemeni Kitchen.
Potrebujeme:
Na kebabovú zmes:
Mleté jahňacie mäso (1000 gramov) použiť môžete aj iné mleté mäso
Jedna lyžička každého z nasledujúcich:
Soľ
Čierne korenie
Červená pálivá paprika
Kmín
Koriander
Jedna polievková lyžica strúhaného cesnaku
Pol šálky petržlenu nakrájaného najemno
Nakrájaná cibuľa (100 gramov)
Ďalej:
Olej
Ako príloha:
Grilovaná zelenina
Zeleninový šalát
Omáčky podľa chuti
Postup:
Kombinácia týchto korenín nakoniec dodá mäsu rovnakú chuť, ako keby ho robili na grile.
Na rozdiel od bežnejších kebabov si tento nevyžaduje špízy, všetko uvaríme priamo na panvici.
Mleté mäso, bylinky, cibuľu, cesnak a korenie uvedené v zozname surovín zmiešame do homogénnej hmoty.
Hmota sa musí veľmi opatrne miesiť, kým sa neobjavia „vlákna“.
Misku s mäsom prikryjeme fóliou.
Potom necháme trochu odstáť.
Z výslednej hmoty formujeme veľké ploché placky.
Pripravíme si panvicu.
Rozpálime na nej trochu oleja.
Na panvici s trochou oleja smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame so zeleninou a omáčkami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: