Nakladané paradajky v medovom náleve sú nielen chutné, ale aj zdravé.
Tento recept z portálu souspark je výborný a v zime pri otvorení pohára s touto dobrotou ho určite oceníte!
Paradajky pripravené podľa tohoto receptu chutia dokonca aj mojim deťom, ktoré inak paradajky veľmi nemusia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste, ide o fantastickú prílohu na celý rok.
Potrebujeme:
4 kg paradajok
8 ks cibule
1 ČL horčičných semienok na pohár
bazalku
1 l vody
1 PL soli
3 PL kryštálového cukru
1 PL medu
1 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
Pre tento recept je najlepšie použiť cherry paradajky s hrubou a pevnou šupkou.
Paradajky by ale nemali byť prezreté.
Tiež nepoužívame mäkké alebo poškodené kusy.
Prísady sú uvedené na 1 litrový pohár.
Paradajky si umyjeme.
Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na 4 kusy.
Paradajky naložíme do pohárov spolu s cibuľou.
Pridáme lístky čerstvej bazalky.
TIP:
Bazalka má výraznú arómu a chuť, takže bude stačiť niekoľko lístkov na jeden pohár.
Môžete vybrať dve farby paradajok, aby poháre aj pekne vyzerali.
Zalejte ich vriacou vodou.
Prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.
Potom vodu sceďte.
Pridajte do nej soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.
Dobre premiešajte a povarte.
Do pohárov pridajte ešte horčičné semienka.
Zalejte pripraveným nálevom.
Poriadne zavrite viečkami.
Nakoniec poháre otočte hore dnom a zabaľte do deky.
Skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Takto pripravené paradajky chutia skvele.
Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť a budú originálnym predjedlom, či súčasťou vynikajúcich šalátov.
Dobrú chuť!