Šťavnatú a voňavú kukuricu miluje snáď každý.
Predstavíme vám spôsob varenia, ktorý umožní získať šťavnatú a aromatickú kukuricu už za 10 minút.
Ak sa vám teda nechce pripravovať kukruicu, pretože to trvá dlho, určtie si tento nápad zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Skvelý tip na úžasnú varenú kukuricu z portálu retete-usoare.
Kukurica ostáva šťavnatá ale pritom mäkučká a veľmi chutná.
Jedna dôležitá prísada, ktorú skoro nikto nepridáva jej dodá na chuti a urýchli proces prípravy.
Potrebujeme:
kukuričné klasy
prevarenú vodu
1 PL cukru
Postup:
Klasy očistíme od listov.
Ak sú kukurice príliš veľké, môžeme ich rozlámať na niekoľko kúskov.
Kukuričné listy nevyhadzujte.
Niekoľko listov umiestnime na dno hrnca, v ktorom budeme variť kukuricu.
Dodajú zelenine viac chuti.
Klasy vložíme do hrnca na listy.
Kukuricu zalejeme vriacou vodou.
Pridáme cukor.
Hrniec dáme na oheň.
Ak máte radi kukuricu chutnejšiu, môžete pridať vetvičku kôpru.
Kôpor kukuricu krásne prevonia.
Hrniec prekryjeme pokrievkou.
Kukuricu varíme 10 podľa toho, ak sú mladé klasy.
Uvarenú kukuricu vyberieme na tanier.
Posypeme soľou a môžeme ju vychutnávať.
Podľa chuti ju môžeme podávať aj s maslom.
Takto pripravená kukurica chutí naozaj vynikajúco.
Dobrú chuť!