Ak túžite po univerzálnej omáčke, ktorá sa dá použiť k mäsu, na cestoviny, aj na iné jedlá podľa chuti, našli ste tú pravú.
Vynikajúca kombinácia chutí, ktorú si rýchlo obľúbite.
Vyskúšajte a nebudete sa jej vedieť dojesť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept z youtube kanála meine leckere küche je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
300 g feferóniek
300 g cesnaku
3 sladké papriky
4 stredne veľké paradajky
200 ml mandľového oleja
2 PL soli
2 PL kryštálového cukru
2 PL octu
Postup:
Feferónky si dobre umyjeme, osušíme a očistíme.
Vložíme ich do mixéra a nasekáme nadrobno.
Cesnak si očistíme, strúčiky opláchneme a osušíme.
Následne ho takisto nasekáme pomocou mixéra nadrobno.
Sladkú papriku si umyjeme, osušíme a očistíme od semien.
Papriku si potom nakrájame na menšie kúsky a takisto ako predchádzajúce ingrediencie si aj papriku rozmixujeme.
Paradajky si umyjeme, nakrájame a tiež rozmixujeme.
Teraz si na panvicu nalejeme olej a cesnak osmažíme asi 5 minút.
Pridáme rozmixované feferónky.
Takisto ich spolu s cesnakom osmažíme 5 minút.
Následne pridáme rozmixovanú sladkú papriku.
Osmažíme ďalších 5 minút a nakoniec ešte primiešame paradajky.
Teraz dochutíme soľou, cukrom, octom.
Povaríme posledných 5 minút.
Omáčka je teraz hotová.
Hotovo.
Omáčku môžete pridať do akéhokoľvek jedla, môžete ju skladovať v zaváraninových pohároch.
Jednoducho nalejte do pohárov.
Po vychladnutí pevne uzavrite viečkom a odložte do chladničky.
Celý návod na prípravu nájdete v priloženom videu TU.
Dobrú chuť!