Spracujte si paradajky na zimu a pripravte si túto fantastickú omáčku na špagety.
V zime stačí len vytiahnuť a máte raz dva obed na stole.
Je bez zbytočných konzervantov a oveľa chutnejšia, ako kupovaná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dokonca, u nás doma má taký úspech, že deti si ju natierajú aj na chlebík.
Tento recept z portálu ketkes je veľmi jednoduchý a chutný.
Potrebujeme:
5 kg paradajok
1 kg cibule
5 – 6 červených paprík
10 strúčikov cesnaku
2 dl rastlinného oleja
soľ
čierne mleté korenie
1 vetvičku rozmarínu
1 vetvičku oregana
1 vetvičku bazalky
3 – 4 PL kryštálového cukru
Postup:
Zeleninu si umyjeme.
Papriku a cibuľu si očistíme.
Všetko aj s paradajkami nakrájame.
Do hrnca nalejeme olej a dáme na plameň.
Zeleninu krátko orestujeme na oleji.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie.
Nakoniec pridáme aj prelisovaný cesnak.
Podľa potreby môžeme podliať trochou vody, ale zelenina by mala pustiť dostatok šťavy.
Dusíme na miernom ohni za občasného premiešania 2 hodiny.
Potom pridáme vetvičku rozmarínu, bazalku, oregano.
Podusíme ďalších 10 minút.
Pridáme 3 lyžice cukru (ak máte radi sladšie omáčky, môžete ho pridať viac).
Chvíľu prevaríme.
Premiešame.
Ešte horúce nalejeme do sterilizovaných pohárov.
Dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom.
Necháme postupne chladnúť zabalené v deke.
Skladujeme na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Hotovú omáčku použijeme na cestoviny alebo špagety.
Dobrú chuť!