Zeleninu v takejto chutnej podobe neskutočne obľubujú aj moje deti.
Preto som nútený pripravovať tento zeleninový koláč takmer pravidelne – ale priznám sa, že ho robím vďačne.
Najchutnejší zeleninový koláč z cukety, zemiakov a mozzarelly podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Leckerer Kanal.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 cukety
3 veľké zemiaky
3 vajcia
100 ml olivového oleja
1 šálku hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
petržlenovú vňať
jarnú cibuľku
120 g mozzarelly
paradajkovú omáčku podľa vlastnej chuti (napr. Neapolitano, Marinara, chilli, kečup…)
1/2 ČL mletej červenej papriky
soľ
korenie
Na omáčku:
kôpor
2 PL bieleho jogurtu
2 PL majonézy
1 strúčik cesnaku
Postup:
Z cukety odkrojíme koniec a nahrubo nakrájame na strúhadle.
Preložíme ju do väčšej misky, posolíme, premiešame.
Necháme 15 minút odstáť.
Do čistej misky pridáme na hrubo nastrúhaný zemiak a zalejeme vodou, aby nezhnedol.
Do ďalšej väčšej misky pridáme vajcia, olivový olej a metličkou rozšľaháme.
Ďalej pridáme múku, premiešame, pridáme prášok do pečiva a opäť dôkladne vyšľaháme.
Z cukety vytlačíme šťavu a preložíme ju do misky s vajíčkovou zmesou.
Rovnako aj zo zemiakov vytlačíme šťavu a pridáme ich do misky.
Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľku, mletú papriku, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.
Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a rovnomerne nanesieme zeleninové cesto.
Cesto potrieme paradajkovou omáčkou.
Na vrch naukladáme nakrájanú mozzarellu.
Plech vložíme do rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.
Pripravíme si omáčku: do malej misky pridáme jogurt, majonézu, nasekaný kôpor, pretlačený cesnak.
Spolu premiešame lyžicou.
Fantasticky voňavý zeleninový koláč servírujeme s lahodnou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod: