Pripravte si doma fantastické gurmánske potešenie v podobe pizza slimákov.
Toto chutné jedlo sa hodí v ktorýkoľvek denný čas a takmer ku každej príležitosti.
Jemné pizza slimáky podľa úžasného receptu od Maťky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
7 g sušeného droždia
250 ml mlieka
20 g kryštálového cukru
380 g hladkej múky
10 g soli
1 vajce
80 g masla
60 g parmezánu
20 g zelenej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
150 g šunky
150 g tvrdého syra
Postup:
Do misky s mliekom pridáme droždie, cukor.
Metličkou premiešame.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.
Kvások prelejeme do misky s múkou.
Pridáme vajce, soľ, rukou vymiesime hladké cesto, prekryjeme utierkou.
Necháme hodinu kysnúť.
Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch, preložíme ho na stôl, posypeme múkou.
Valčekom rozvaľkáme.
Do misky s roztopeným maslom pridáme nakrájanú cibuľku, nastrúhaný parmezán, cesnak.
Špachtľou vymiešame.
Zmes rozotrieme po celej ploche cesta.
Potom poukladáme plátky šunky, syr a cesto zrolujeme.
Rolku nakrájame na hrubé plátky.
Vložíme ich do sklenenej formy na pečenie.
Formu prekryjeme utierkou.
Necháme 15 minút kysnúť.
Slimáky potrieme vajcom.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 minút.
Ak chcete rýchlejšiu verziu, môžete tieto slimáky pripraviť jednoducho z lístkového cesta.
Výsledok je tiež veľmi chutný.
V takomto prípade slimáky nekysnú, ale môžete ich dať piecť hneď.
Po upečení necháme slimáky vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)