Fantastický tip ako udržať zeleninu lahodnú počas celej zimy.
U nás si takto pripravujeme vlastnú úrodu, konzumujeme ju pri takmer každej príležitosti a nevieme si to vynachváliť.
Výborný recept z youtube kanála OSHPAZ KELIN na úžasnú nakladanú zeleninu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2,5 kg paradajok
1 kg uhoriek
700 g papriky
800 g cibule (bielej a červenej)
1 cesnak
40 g petržlenovej vňate
40 g kôpru
35-40 g bazalky
2 PL soli
150 ml rastlinného oleja
1 ČL octu a 1 ČL cukru na každú nádobu
objem nádoby=1 l
Postup:
Rajčinu nakrájame na menšie plátky.
Uhorku na malé krúžky.
Papriku nakrájame na tenšie plátky.
Cibuľu nakrájame na plátky.
Všetku zeleninu vložíme do veľkej misy.
Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Pridáme aj nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.
Potom do zmesi pridáme soľ a olej.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Nakoniec pridáme bazalku.
Zamiešame drevenou lyžicou.
Necháme 30 minút odstáť.
Pomocou lievika vložíme zeleninu do pohár.
Zatlačíme.
Zalejeme až po okraj šťavou, ktorá nám ostala v miske.
Viečka neutiahneme na pevno.
Na dno hlbokej misy vložíme malý uterák.
Poukladáme poháre vedľa seba.
Nalejeme studenú vodu.
Od okamihu varu varíme 35-40 minút.
Do každej nádoby pridáme cukor a ocot.
Pevne uzavrieme.
Nádobu položíme hore dnom.
Nádoby prekryjeme prikrývkou.
Necháme ich úplne vychladnúť.
Uložíme ich na suché a chladné miesto.
Dobrú chuť!
Video návod: