SKÚSTE nové zemiaky podľa tohoto receptu a o tej pochúťke sa vám bude aj snívať: Najlepšia príloha – varím na obed aj večeru!

[mashshare]

Netradičný postup s úžasne chutným výsledkom.

 

 

Vyskúšajte tento recept na roztlačené pečené zemiaky.

Tú chuť si jednoducho zamilujete!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme (na 4 porcie):

Ak chcete pripravovať viac zemiakov, dávku zdvojnásobte

 

 

4 väčšie zemiaky (prípadne 8 menších)

1 lyžicu olivového oleja

1 strúčik cesnaku

1 lyžicu zelenej cibuľky nasekanej najemno

Hrsť tvrdého strúhaného syra (napr. Gouda)

1 lyžicu strúhaného parmezánu

Soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme.

Netreba ich šúpať.

 

 

Uvaríme v slanej vode v šupke – varíme len tak, aby sme zemiaky celkom nerozvarili.

Pripravíme si ďalšie prísady na oblohu.

 

 

Cesnak pretlačíme a v miske zmiešame s olejom.

Uvarené zemiaky scedíme.

Necháme chvíľu vychladnúť.

 

 

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom.

Na plech preložíme zemiaky.

Čiastočne ich roztlačíme (roztláčadlom na zemiaky, prípadne iným nástrojom).

 

 

Na roztlačené zemiaky navrstvíme cesnakovo-olivovú zmes.

Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Nakoniec posypeme oboma druhmi syra.

 

 

Posypeme aj cibuľkou.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 190 stupňov 7-10 minút (aby sa syr roztopil a zemiaky boli na povrchu chrumkavé).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes