Vynikajúci nenáročný dezert z nutelly a kondenzovaného mlieka, ktorý máte hotový za chvíľu.
Doma ho pripravujem pri každej možnej príležitosti, keďže sa u nás stal najobľúbenejším dezertom.
Robím ho vždy, keď čakáme návštevu a zakaždým má veľký úspech.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rýchly a jednoduchý recept z youtube kanála Zdravo a chutne na vynikajúci nepečený dezert.
Potrebujeme:
180 g dlhých piškót
90 g mäkkého masla
20 g nutelly
Na krém:
500 g smotanového syra alebo mascarpone
140 g kondenzovaného mlieka
200 g nutelly
Na dekoráciu (voliteľné):
100 g nutelly
15 ml rastlinného oleja
kúsky čokolády (Toblerone)
Postup:
Vo veľkej mise mixérom rozšľaháme piškóty na prášok.
Potom pridáme zmäknuté maslo, premiešame.
Pridáme nutellu.
Dôkladne rukami miešame, kým nevznikne sypké cesto.
Tortovú formu vystlanú fóliou položíme na tanier, nasypeme cesto.
Pomocou pohára ho zarovnáme a potlačíme.
Do čistej misy pridáme mascarpone, kondenzované mlieko, nutellu.
Špachtľou premiešame.
Vyšľaháme ručným mixérom.
Krém nanesieme na cesto vo forme, špachtľou zarovnáme.
Vložíme do chladničky.
Do malej misky pridáme nutellu, olej.
Lyžicou premiešame.
Krém nanesieme na vrch dezertu a rozotrieme.
Nakoniec naaranžujeme nakrájané trojuholníky Toblerone.
Dezert vložíme na pár hodín do chladničky.
Po zachladení odstránime z dezertu formu, fóliu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: