Lahodná čerešňová šťava BEZ CUKRU a BEZ CHÉMIE: Netreba ju skladovať v chladničke a vydrží až 2 roky!

[mashshare]

Ak máte bohatú úrodu čerešní a rozmýšľate nad tým, ako ju spracovať, pripravte si túto lahodnú čerešňovú šťavu.

V zime bude hotovým pokladom a vydrží aj mimo chladničky až 2 roky!

Príprava je veľmi jednoduchá.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa návodu z youtube kanála Melissa Mir.

Na začiatok by ste mali vedieť, prečo sa oplatí uchovať silu čerešňových plodov na celý rok. Okrem toho, že obsahujú množstvo vitamínov a živín, sú výborné pre zdravie.

Toto sú ich účinky:

Podporujú detoxikáciu organizmu

Podporujú imunitný systém

Vychytávajú voľné radikály – ochrana pred rakovinou

Antibiotické a antiseptické účinky

Podporujú a zlepšujú trávenie

Zlepšujú pravidelnú stolicu

Normalizujú hladinu cukru v krvi

Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam

Uhasia chute na sladké

Močopudný účinok – odvodňuje telo

Prečisťuje obličky a močové cesty od usadenín

Prečisťujú a podporujú funkciu pečene

Podporuje a regeneruje pružnosť pokožky

Podporuje pevnosť zubov a kostí

Zabezpečujú dobré hojenie poranení kože

 

 

Na prípravu šťavy potrebujeme:

2 kg čerešní

vlásenku (sponka do vlasov)

1 citrón

1,5 l vriacej vody

Postup:

Čerešne si odstopkujeme.

 

 

Vložíme do cedníka a prepláchneme niekoľko krát studenou vodou.

Pomocou vlásenky si čerešne jednoducho vykôstkujeme.

Vykôstkované čerešne rozmixujeme v hlbšej nádobe pomocou tyčového mixéra.

 

 

Cez sitko čerešňovú hmotu precedíme do hrnca.

Cez malé sitko pridáme citrónovú šťavu. 

Následne nalejeme vriacu vodu.

Hrniec dáme na sporák a privedieme do varu.

 

 

Naberačkou zberáme penu a pripravíme si suché sterilizované sklenené fľaše.

Cez lievik nalejeme šťavu do fliaš.

Opäť odstránime penu, ktorá sa vytvorila navrchu.

 

 

Fľaše uzavrieme.

Viečka poriadne pritiahneme.

 

 

Následne ich zabalíme do uteráka alebo deky.

Necháme vychladnúť 24 hodín.

Skladujte na tmavom a chladnom mieste.

Na zdravie!

Video:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes