Pripravte si doma chrumkavé slané tyčinky z klasického nemeckého lístkového cesta.
Recept je jednoduchý a výsledok vás milo prekvapí.
Jednoduchý recept z youtube kanála Einfache Rezepte na lahodné slané tyčinky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g hladkej múky
250 g masla
200 g hladkej múky
1 žĺtok
2 PL octu
100 ml vody
1 ČL soli
Na potretie:
1 vajce
soľ
rascu
Postup:
Na tvrdú podložku nasypeme múku a pridáme maslo.
Maslo roztlačíme rukami.
Vymiesime, vytvarujeme do tvaru štvorca a vložíme do chladničky.
Do misky pridáme múku, žĺtok, vodu, ocot, soľ.
Mixérom vymiesime cesto.
Cesto vyložíme na pomúčenú podložku a valčekom ho rozvaľkáme.
Strednú časť cesta necháme hrubšiu.
Do stredu položíme maslové cesto, obalíme ho, rozvaľkáme, preložíme na tretiny.
Vložíme na 15 minút do chladničky.
Cesto po vybratí z chladničky valčekom rozvaľkáme.
Potom ho preložíme zo strán do stredu, na polovicu (viď video) a vložíme na 15 minút do chladničky.
Cesto rozvaľkáme.
Preložíme na polovicu a opäť vložíme do chladničky na 15 minút.
Tento proces zopakujeme ešte raz.
Podložku aj s valčekom pomúčime.
Cesto rozvaľkáme do tvaru veľkého štvorca.
V malej miske rozšľaháme vajce a potrieme ním cesto.
Cesto posypeme soľou, rascou a nakrájame na 32 častí v tvare tyčinky.
Tyčinky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút pri teplote 230°C.
Po upečení môžeme jemné tyčinky servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: