Pripravte si doma lahodné mäso, ktoré sa topí v ústach v kombinácii s chrumkavými zemiakmi.
Toto bol obľúbený recept mojej babky a nikto ho nevedel pripraviť lepšie ako ona.
Neskutočne chutný recept z youtube kanála schnelle Küche na šťavnaté bravčové mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (karé, krkovička,stehno)
soľ
mleté čierne korenie
koriander
mletú papriku
3-4 cibule
2 PL sójovej omáčky
1 PL rastlinného oleja
6-7 zemiakov
tymian
kôpor
petržlenovú vňať
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.
Plátky posolíme, posypeme korením, koriandrom a mletou paprikou.
Korenie a soľ poriadne votrieme do mäsa, otočíme a zopakujeme to isté.
Na plátky nakrájanú cibuľu vložíme do misy.
Pridáme sójovú omáčku, olej a lyžicou premiešame.
Cibuľu naukladáme na dno sklenenej formy na pečenie, vložíme mäso a cibuľu.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu mäsa, cibule.
Prekryjeme fóliou a necháme marinovať 2-8 hodín.
Po uplynutí doby mäso vyberieme a odstránime z neho cibuľu.
Mäso smažíme na oleji na vysokej teplote 5 minút z oboch strán.
Cibuľu preložíme do väčšej sklenenej formy, na ňu naukladáme mäso.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 35 minút pri teplote 180°C.
Nakrájane zemiaky vložíme do veľkej misy.
Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, tymian, olej a dôkladne premiešame.
Zemiaky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme ich piecť na 35 minút pri teplote 200°C.
Šťavnaté mäso servírujeme s chrumkavými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: