Vynikajúci recept na lahodné zeleninové fašírky so zemiakovou kašou.
Zdravá a neskutočne chutná alternatíva výdatnej večere – tento recept si zamilujete.
Rýchly a jednoduchý recept z youtube kanála Essen Kochen na chutnú večer.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 karfiol
1 ČL soli
1 kg zemiakov
1 PL soli
2 vajcia
130 g strúhanky
mletú papriku
mleté čierne korenie
soľ
100 g syra
petržlenovú vňať
olivový olej
80 g masla
100 ml mlieka
Postup:
Karfiol nakrájame a vložíme do hrnca s vodou.
Pridáme soľ, privedieme do varu.
Varíme 10-12 minút.
Zemiaky nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a premiešame.
Varíme, kým nebudú hotové.
Karfiol necháme vychladnúť a v miske ho vidličkou roztlačíme.
Pridáme vajcia, vidličkou zamiešame.
Dôkladne pretlačíme.
Pridáme strúhanku, mletú papriku, čierne korenie a soľ.
Ďalej do misky pridáme najemno nastrúhaný syr, nakrájanú petržlenovú vňať.
Všetko spolu dobre premiešame.
Z cesta vytvarujeme fašírky.
Obalíme ich v strúhanke a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Fašírky polejeme trochou olivového oleja.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Uvarené zemiaky precedíme, preložíme do misy, pridáme zmäknuté maslo a mlieko.
Dôkladne ich roztlačíme na kašu.
Úžasné fašírky servírujeme so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU