Výnimočný recept na bezmäsitú lahôdku, ktorú si ihneď zamilujete.
Zdravý a rýchly recept na zeleninové fašírky, ktoré si budete pripravovať pravidelne.
Zdravý a rýchly recept z youtube kanála Frische Rezepte na neskutočne chutné zeleninové fašírky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 ČL soli
1 brokolicu
1/2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
1 cibuľu
olivový olej
100 g syra
petržlenovú vňať
kôpor
1 vajce
soľ
čierne korenie
sušený cesnak
2-3 PL gréckeho jogurtu
Na omáčku:
2 PL majonézy
2 PL gréckeho jogurtu
1 uhorku
kôpor
cesnak (voliteľné)
Postup:
Zemiaky v hrnci zalejeme vodou.
Pridáme soľ a varíme, kým nebudú hotové.
Do ďalšieho hrnca s vodou pridáme soľ, cukor, premiešame.
Vložíme ružičky brokolice a po zovretí varíme 2 minúty.
Po uvarení vložíme brokolicu do misky.
Na panvicu pridáme olivový olej, nakrájanú cibuľu.
Vysmažíme ju do zlatista.
Najemno nastrúhame syr a nakrájame kôpor s petržlenovou vňaťou.
Brokolicu nakrájame na malé kúsky, zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
Do väčšej misy pridáme nastrúhané zemiaky, brokolicu, vajce, soľ a čierne korenie.
Ďalej pridáme syr, vňať, kôpor, osmaženú cibuľu, sušený cesnak, jogurt.
Lyžicou dobre premiešame.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme olej.
Zo zmesi vytvarujeme fašírky a poukladáme ich na plech.
Fašírky potrieme olivovým olejom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Do malej misky pridáme majonézu, jogurt, na kocky nakrájanú uhorku, kôpor, pretlačený cesnak.
Vidličkou dôkladne premiešame.
Úžasné fašírky servírujeme s omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU