Vynikajúci orechovo-čokoládový dezert hotový za pár minút.
Stačí vám len pár ingrediencií a výsledok vás rozhodne prekvapí.
Ak máte doma salko, vlašské orechy a čokoládu, určite to skúste aj vy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mimoriadne jednoduchý recept z youtube kanála Dessert Rezepte na perfektnú maškrtu z kondenzovaného mlieka.
Neuveríte, aké to je jednoduché.
Potrebujeme:
400 ml kondenzovaného mlieka sladeného
80 g vlašských orechov
200 g čokolády
Voliteľné (na ozdobu):
Kokos
Nasekané arašidy
Pistácie
Kakao
Granko
Postup:
Na sporák dáme panvicu (ideálne je použiť panvicu s hrubším dnom).
Na panvicu pridáme kondenzované mlieko.
Nasypeme nasekané vlašské orechy.
Na miernom ohni špachtľou nepretržite miešame asi 6-8 minút.
Keď zmes zhustne, panvicu odstavíme zo sporáka.
Zmes preložíme na tanier.
Necháme ju trochu vychladnúť.
Malý plech potrieme olejom.
Olejom si potrieme aj ruky.
Zo zmesi vytvarujeme bonbóny.
Naukladáme ich na formu.
Pripravíme si polevu na namáčanie:
V miske rozpustíme čokoládu.
Namočíme v nej sladkosti.
Poukladáme ich na tanier vystlaný papierom.
Vrch ozdobíme vlašskými orechmi.
Ak chcete nové chute, môžete ozdobiť strúhaným kokosom, kakaom, pistáciami či inými dobrotami podľa vlastnej chuti.
Výsledok je naozaj fantastický.
Teraz už môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: