Zdravá majonéza BEZ OLEJA: Konečne chutná omáčka, ktorá výborne nahradí klasickú majonézu a nemusíte mať výčitky!

[mashshare]

Ak si neviete predstaviť svoj jedálniček bez majonézy, ktorá skvele doplní šalát, aj iné jedlá, máme pre vás dobrú správu.

Teraz si môžete pripraviť domácu majonézu bez oleja a nemusíte mať výčitky, že jete niečo nezdravé a kalorické.

Perfektná náhrada klasickej majonézy!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z portálu mapatisserie a presvedčte sa sami.

Majonéza bez oleja je veľmi chutná a keďže má oveľa menej kalórii ako tá klasická s olejom, môžete si ju dopriať s kľudným svedomím.

Príprava je naozaj veľmi jednoduchá!

Potrebujeme:

1 žĺtok

1 PL kukuričného škrobu

200 g mlieka alebo vody

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL octu

soľ

Postup:

Na prípravu majonézy bez oleja postupujte takto:

V hrnci zmiešame kukuričný škrob so studeným mliekom.

Kukuričný škrob môžeme nahradiť hladkou alebo ryžovou múkou.

 

 

Hrniec dáme na sporák a necháme zovrieť. 

Je nevyhnutné zmes neustále miešať.

Ide o to, aby bola hladká a úplne bez hrudiek. 

 

 

Odstavíme z ohňa.

Necháme vychladnúť. 

Zmes preložíme do misy.

 

 

Ponorným mixérom rozmixujeme. 

Pridáme vaječný žĺtok.

 

 

Pridáme aj soľ, ocot a citrónovú šťavu.

Šľaháme kým majonéza nezhustne.

 

 

Hotovo.

Teraz môžete majonézu použiť na prípravu šalátov alebo ako doplnok k jedlu.

Druhý recept: Fitness majonéza bez surového vajíčka

 

 

Zdravšia a napriek tomu veľmi chutná. Vyskúšajte domáci recept na majonézu trochu inak. Určite vám zachutí.

Potrebujeme:

2 vajcia uvarené natvrdo

200  ml gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany

1 kopcovitú lyžičku horčice

2 lyžice octu alebo citrónovej šťavy

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

Štipku soli a cukru

Postup:

Z varených vajec použijeme len žĺtky (bielky môžeme použiť napríklad na obložený chlebík).

Žĺtky popučíme vidličkou a premiešame, pridáme horčicu, soľ a mleté korenie.

 

 

Napokon pridáme aj štipku cukru na vyrovnanie chutí.

Premiešame a do hmoty po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu.

Nakoniec postupne – po kvapkách pridávame ocot alebo citrónovú šťavu.

Zmes je dobré nakoniec rozmixovať ručných mixérom – získame tak hladkú nadýchanú konzistenciu bez hrudiek.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes