Chystáte grilovačku, alebo chcete upiecť chutné mäso na večeru?
Máme pre vás tip na expresnú domácu marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút a mäso perfektne ochutí.
A na rezne je absolútna jednotka, potom ich nemusíte obaľovať, stačí dať do strúhanky a hneď vyprážať, je to výborné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúce je toto mäsko aj na grilovanie a pečenie.
Vyskúšajte ju! :-)
Potrebujeme:
500 g mäsa (kuracie, bravčové alebo morčacie)
2 vajcia
1 polievkovú lyžicu horčice
½ lyžice zemiakového škrobu
1 lyžicu slnečnicového oleja
1 lyžičku soli
2 lyžičky sezamových semienok
½ lyžičky červenej papriky
1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup:
Príprava je skutočne jednoduchá.
Stačí zmiešať všetky prísady.
Ja začínam vždy rozmiešaním vajec a horčice a oleja.
Potom postune vmiešam aj ostatné prísady.
Potom do marinády pridáme mäso.
Ja odporúčam kuracie alebo morčacie mäso nakrájame na kúsky.
Môžete použiť aj bravčové.
Prikryte fóliou a nechajte v chladničke marinovať cez noc.
Alebo marinádu pripravte ráno a popoludní sa môžete tešiť na perfektne ochutené mäso
Mäso by sa malo marinovať minimálne 5-6 hodín.
Ak pracujeme s bravčovým mäsom, odporúčam marinovač cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)