Pagáče z KARIČKY a kyslej smotany: Tie najlepšie, aké som kedy jedla!

Pagáče s jemnou chuťou a bleskovou prípravou si zamilujete!
[mashshare]

Vynikajúci recept na pagáčiky s kyslou smotanou a taveným syrom.

 

 

Pagáčiky sú jemné a neskutočne dobré – tajomstvo je práve v tom výnimočnom ceste.

Tieto pagáčiky sú vynikajúce ako pohostenie pre návštevu, alebo len-tak k vínečku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

600 g polohrubá múka

250 g Hera

2 ks vajce

1 lyžica soľ

1 kocka droždie

100 ml mlieko

200 g kyslá smotana

8 trojuholníkov tavený syr (ja som dala karičku)

na potretie:

 

 

vajce

na posypanie:

sezamové semienka

rasca

hrubozrrná soľ

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások.

 

 

 

V troche vlažného mlieka rozpustíme kocku droždia.

Necháme stáť pri izbovej teplote.

Vznikne kvások, ako pri klasickom kysnutom ceste.

Kvások pridáme do misy.

Zmiešame so všetkými prísadami na cesto.

Vypracujeme hladké cesto.

 

 

Necháme hodinu kysnúť.

Po hodine rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, preložíme zo strán do stredu.

Necháme odpočívať 20 minút.

Potom znova rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

 

 

A vykrojíme pagáče, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech.

Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.

 

 

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.