Nemáte čas na prípravu zložitej večere, ale máte chuť na niečo skutočne dobré? Vyskúšajte jednoduchý, no skutočne veľmi chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia. Vďaka tejto úprave navyše kuracie prsia nebudú vysušené, ale vláčne, šťavnaté a úžasne chutné.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
250 ml kefíru
3 strúčiky cesnaku
Soľ podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Cesnak nakrájame nadrobno pridáme ku kuraciemu mäsu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nakoniec pridáme aj kefír, dobre premiešame a vložíme do chladničky na niekoľko minút marinovať (ideálne na 1 hodinu).
Menšiu panvicu preložíme na plameň a uložíme na ňu celú zmes – mäso aj marinádu.
Privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na slabom plameni dusíme, kým sa omáčka nezredukuje a mäso nie je mäkké.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)