Je to také chutné, že na večeru robím už druhú várku.
Fantasticky rýchla a jednoduchá kuracia večera.
Príprava celého pokrmu vám zaberie len 10 minút a môžete podávať. Vystačíte si len s pár prísadami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento fantastický recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
Soľ
Korenie
60 g hl. múky (1/4 šálky)
3 a 1/2 lyžice masla alebo 2 a 1/2 lyžice olivového oleja alebo iného oleja
4-5 strúčikov cesnaku
1 a 1/2 lyžice jablčného octu
1 polievková lyžica sójovej omáčky
90 g (1/3 šálky) medu (alebo javorového sirupu)
Pažítka (voliteľné)
Postup:
Pripravíme si kuracie prsia.
Umyjeme ich, osušíme a potom nožom na povrchu narežeme – zárezy by mali vytvoriť tvar mriežky.
je ale dôležité, aby ste mäso celkom neprerezali.
Mäso teraz ochutíme soľou a korením, tak, aby sa dostali aj do zárezov.
Teraz kuracie prsia obalíme v hladkej múke z oboch strán.
Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla.
Teraz pridáme kuracie prsia a opečieme z jednej strany.
Medzitým si pripravíme cesnak – nakrájame ho nadrobno.
Keď sú kuracie prsia z jednej strany opečené, obrátime a pečieme asi 2-3 minúty.
Potom na panvicu pridáme zvyšnú 1/2 lyžice masla.
Na maslo nasypeme cesnak a pridáme aj ostatné prísady.
Najskôr med, potom sójovú omáčku a ocot.
Dobre premiešame a privedieme do varu.
Varíme len jednu minútu alebo do mierneho zhustnutia.
Podávame ozdoboené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: