Medové stehienka, ktoré takto pečie moja mama a vždy sú fantasticky chutné!

[mashshare]

Jednoduchý recept s výbornou chuťou, ktorý budete chcieť variť často.

Chutné kuracie stehná so zemiakmi oslovia celú vašu rodinu, podľa skvelého receptu, ktorý ma naučila moja mama.

 

Zvládne ho upiecť každý, pretože je mimoriadne jednoduchý.

Postup:

12 kuracích stehien

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na marinádu:

3 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice medu

3 lyžice olivového oleja

soľ

čierne korenie

paprika

 

 

Ďalej:

3 zemiaky

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice medu

2 lyžice rastlinného oleja

soľ

paprika

zmes talianskych bylín

Postup:

Najskôr si pripravíme kuracie stehienka – umyjeme, osušíme a dáme do misky.

Pridáme sójovú omáčku, med,  olej, soľ a koreniny.

Zakryjeme potravinovou fóliou.

Necháme 15-20 minút odstáť.

Pripravíme si zemiaky:

 

 

Ošúpeme ich a nakrájame na kolieska.

Preložíme do misky a zamiešame so sójovou omáčkou, medom, soľou a koreninami.

Zemiaky dobre premiešame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pridáme aj marinované stehienka.

Zalejeme zvyškom omáčky.

Pečieme 45-50 minút pri 190°C.

Po 20-25 minútach vyberieme a preložíme na druhú stranu a potrieme omáčkou.

Po ďalších 20 minútach opäť otočíme.

Neuveriteľne šťavnaté a chutné!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.