Tento recept na kuracie stehienka je náš obľúbený, pretože jedlo je jednoduché na prípravu a mäsko je veľmi lahodné.
Tajomstvo skvelej chuti tkvie v chutnej marináde.
Na svoje si príde celá rodina!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z youtube a nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
12 – 15 kuracích stehien
1 ČL mletej papriky
soľ podľa chuti
30 ml rastlinného oleja
80 ml sójovej omáčky
3 PL medu
1 ČL čierneho mletého korenia
4 – 5 strúčikov cesnaku
Na zemiaky:
600 g zemiakov
100 ml vody
350 g šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
olej na vyprážanie
100 g tvrdého syra
1 vajce
soľ
čierne mleté korenie
100 ml smotany na varenie
Postup:
Kuracie stehienka si umyjeme, osušíme papierovými utierkami a vložíme do misy.
Posypeme červenou paprikou, osolíme a dobre rozotrieme.
V samostatnej miske si pripravíme marinádu.
Nalejeme si do nej olej, sójovú omáčku, pridáme 3 lyžice medu, čierne korenie, prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame.
Hotovú marinádu nalejeme na stehná, rozotrieme, prikryjeme tanierom a odložíme do chladničky na 20 minút marinovať.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a naukladáme na spodok jenskej misy alebo pekáča.
Osolíme, podlejeme trochou vody a pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 190 °C.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a naukladáme naň stehienka.
Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 190 °C.
Na panvicu si nalejeme trochu oleja a vložíme ošúpané strúčiky cesnaku, ktoré opekáme 1 minútu.
Pridáme na pol krúžky pokrájanú cibuľu a orestujeme domäkka, následne cesnak vyberieme.
Na cibuli restujeme na kúsky pokrájané šampiňóny, kým nie sú mäkké. Osolíme, okoreníme a následne navrstvíme na zemiaky.
V samostatnej miske si zmiešame vajíčko s korením, smotanou a nastrúhaným tvrdým syrom.
Túto zmes navrstvíme na zemiaky a šampiňóny, vložíme do predhriatej rúry a pečieme ešte 20 – 25 minút.
Stehienka teraz potrieme zvyškom marinády a pečieme ešte 10 minút pri teplote 180 °C.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU