Ak vyskúšate úžasnú krémovú brokolicovú polievku podľa tohto receptu, tak už inú nebudete pýtať.
Mojim deťom tak zachutila, že si ju pýtajú viackrát za týždeň, ostávajú po nich len vylízané taniere.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tomuto nenáročnému receptu z youtube si pripravíme lahodnú brokolicovú polievku.
Potrebujeme:
1 cibuľu
olivový olej
2 mrkvy
soľ
čierne korenie
50 ml vody
1 PL dijonskej horčice
4-6 strúčikov cesnaku
1 l vody
2 stredne veľké brokolice
250 ml smotany na varenie alebo mlieka
110 g čedaru
soľ
Na krutóny:
chlieb
mletú paprika
soľ
olivový olej
Pochutiny k polievke:
chlieb
olivový olej
strúčik cesnaku
parmezán
Postup:
Najprv si nadrobno nakrájame cibuľu, do hrnca nalejeme olej, pridáme cibuľu.
Na menšie kocky nakrájanú mrkvu, soľ, čierne korenie, nalejeme vodu, prikryjeme pokrievkou a zeleninu necháme dusiť 5-7 minút.
Potom pridáme dijonskú horčicu, pretlačený cesnak, premiešame a dolejeme vodu.
Do zmesi pridáme smotanu alebo mlieko, znížime teplotu, premiešame, pridáme nakrájanú brokolicu, prikryjeme a necháme variť na strednom ohni 5-7 minút.
Potom do hrnca pridáme nahrubo nakrájaný čedar.
Všetko spolu dobre premiešame a varíme 5 minút.
Zmes osolíme a za miešania varíme na strednom ohni ďalších 10 minút a potom ju dôkladne rozmixujeme.
Chlieb nakrájame na drobné kocky, vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, posypeme sušenou paprikou, prípadne svojim obľúbeným korením.
Krutóny polejeme olivovým olejom a dáme do rúry pri 180°C na 10 minút.
Krajce chleba prekrojíme tak, aby nám vznikli trojuholníky.
Pomocou nožíka roztlačíme strúčik cesnaku, potrieme ním naolejovanú panvicu a postupne opečieme krajce z oboch strán.
Na krajce nasypeme najemno nastrúhaný parmezán, panvicu prekryjeme a necháme variť 2-3 minúty.
Polievku môžeme servírovať s krutónmi a chrumkavým chlebíkom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU