Možno si poviete, že dezert, ktorý je bez cukru, bez múky a dokonca aj bez oleja, nemôže chutiť dobre.
Opak je však pravdou a napriek tomu, že je táto maškrta zdravšia ako bežné dezerty, na chuti jej to ani trochu neuberá.
Navyše, jeho výhodou je aj krátky čas prípravy a na stole je už za 30 minút!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potešte svojich blízkych a vyskúšajte tento skvelý recept z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
400 g bieleho jogurtu
med podľa chuti (prípadne môžeme dosladiť banánom)
4 vajcia
40 g kukuričného škrobu (asi 4 lyžice)
70 g čučoriedok alebo iného obľúbeného ovocia
ovocie na finálne zdobenie
voliteľné:
do jogurtovej zmesi môžete pridať aj kakao podľa chuti
Postup:
Do misky si dáme jogurt, zmiešame ho s medom podľa chuti a primiešame vajcia.
Zmes miešame tak dlho, kým nie je hladká.
Potom do zmesi nasypeme kukuričný škrob a dobre ho zapracujeme.
Opatrne primiešame čučoriedky tak, aby sa nerozpučili a nepustili šťavu.
Teraz preložíme zmes do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Povrch zarovnáme silikónovou špachtľou a navrch rovnomerne poukladáme čučoriedky.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 50 – 55 minút.
Doba pečenia závisí od parametrov vašej rúry.
Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť, potom ho prikryjeme alobalom a odložíme do chladničky.
Po 2 hodinách odstránime formu, aj papier na pečenie.
Ak vám nevadí trochu kalórií navyše, môžete na záver posypať koláč práškovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.
Prípadne ho môžete podávať napríklad s ovocnou oblohou.
Voňavá pochúťka je na stole a každý bude prekvapený, ako výborne chutí!
Prajeme dobrú chuť!