Potešte svojich najbližších úžasným dezertom, na ktorý vám bude stačiť len pár ingrediencií.
Tajomstvo spočíva vo vrstvení tenkých placiek, ktoré si pripravíte na panvici s lahodným krémom.
Netreba ho piecť, je ľahký a zároveň veľmi chutný, takže si ho určite obľúbia malí, aj veľkí!
Základom tohoto výborného receptu je kondenzované mlieko sladené, kyslá smotana a múka!
Vyskúšajte tento dezert z youtube, ktorý budete pre pozitívny ohlas pripravovať viackrát v týždni.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g kyslej smotany alebo jogurtu
180 g kondenzovaného mlieka
štipku soli
380 g hladkej múky
8 g prášku do pečiva
Na krém:
500 g kyslej smotany alebo jogurtu
180 g kondenzovaného mlieka
šťavu z jedného citróna
Na ozdobenie:
sušienky
Postup:
Do väčšej misky nalejeme kyslú smotanu alebo biely jogurt, pridáme kondenzované mlieko, štipku soli.
Všetko zamiešame.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou, pridáme do zmesi, premiešame a vymiesime cesto.
Cesto rozdelíme na cca 8 častí, každú časť jednotlivo rozvaľkáme.
Vykrojíme kruhy s priemerom 20-24 cm (pre jednoduchosť ho môžeme vykrojiť podľa taniera).
Cestové placky potom opekáme na suchej panvici, počas prípravy ju prekryjeme pokrievkou a z každej strany opekáme približne 3-5 minút.
Ak máme všetky placky opečené, tak si pripravíme krém.
Do misky pridáme kyslú smotanu alebo biely jogurt, kondenzované mlieko.
Zmes vyšľaháme mixérom.
Potom do zmesi pridáme citrónovú šťavu a opäť všetko vyšľaháme.
Do veľkej tortovej formy ukladáme po vrstvách cesto, ktoré rovnomerne ponatierame krémom.
Dezert dáme vychladiť na 30 minút do chladničky.
Nalámané sušienky vložíme do mixéra a pomelieme na jemný prášok.
Na ozdobenie použijeme dvojfarebné sušienky.
Z dezertu nakoniec odstránime formu a celú plochu posypeme sušienkovou drťou.
Úžasný nepečený dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: