Pripravte si bravčové koleno na tento netradičný spôsob podľa receptu z youtube a máte skvelú mäsovú pochúťku napríklad k opekaným zemiakom, alebo aj len tak – na chlebík.
Chutný obed pre všetkých labužníkov!
Potrebujeme:
2 bravčové kolená
cibuľu
3 bobkové listy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
nové korenie
3 PL soli
10 – 12 strúčikov cesnaku
2 PL rastlinného oleja
bylinky podľa chuti
100 g tvrdého syra
petržlenovú vňať
4 zemiaky
prázdnu plastovú fľašu
Postup:
Bravčové kolená si umyjeme, vložíme do veľkého hrnca spolu s ošúpanou cibuľou, bobkovým listom, novým korením, zalejeme vodou, nasypeme soľ a varíme pod pokrievkou 3 hodiny.
Uvarené kolená zbavíme kože, mäso rozdelíme na malé kúsky a vložíme ho do misy.
Pridáme všetok cesnak, ktorý prelisujeme lisom na cesnak a zalejeme trochou vývaru.
Všetko dobre premiešame.
Zoberieme si plastovú fľašu, odrežeme z nej dno a navrstvíme do nej mäso zmiešané s cesnakom a vývarom.
Mäso dobre natlačíme.
Potom fľašu prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a odložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Na druhý deň si k mäsu pripravíme pečené zemiaky.
Ošúpeme ich, nakrájame na mesiačiky, zmiešame s olejom, soľou, červenou mletou paprikou, bylinkami.
Dáme piecť tak, že ich zabalíme od papiera na pečenie.
Potom ešte do alobalu, ktorý umiestnime následne na plech.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 minút.
Medzitým si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, nastrúhame si syr a obe zložky spolu zmiešame.
Alobal a papier na pečenie po uplynutí doby pečenia rozrežeme.
Navrch navrstvíme syr s vňaťou a zapečieme ešte 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.
Mäsovú pochúťku vyberieme z chladničky.
Rozrežeme fľašu, nakrájame na hrubšie kolieska a podávame so zapečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: