Deti by boli najradšej, keby sme túto roládu robili aj 3x do týždňa.
Za mňa ide o recept, ktorý neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom, ale samozrejme si ju môžete pripraviť aj kedykoľvek inokedy počas roka.
Skvelý recept vylepšený o bielu čokoládu sme našli na youtube.
Potrebujeme:
60 g bielej čokolády (1/2 šálky)
35 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4-5 lyžičiek šľahačkovej smotany
100 g sušienok (3/4 šálky)
Vanilková esencia
25 g kokosových vločiek (1/4 šálky)
Ďalej:
170 g horkej čokolády (2/3 šálky)
3-4 lyžice šľahačkovej smotany
50-60 g masla
200 g sušienok (1½ šálky)
80 g sušených čerešní (glazovaných) (1/2 šálky) – ako alterantívu môžete použiť sušené hrozienka
Vanilková esencia
Postup:
Čokoládu nalámeme na kocky, pridáme maslo, smotanu a dáme rozpustiť.
Môžeme rozpustiť do vodného kúpeľa alebo do mikrovlnky.
Sušienky rozmixujeme.
Do rozpustenej zmesi vmiešame kokosové vločky.
Pridáme sušienky, vanilkovú arómu a vymiešame jednotnú zmes.
Zmes navrstvíme na fóliu a zrolujeme – vytvoríme valček, ktorý zabalíme do fólie ako salonku.
Teraz si prirpavíme druhú časť rolky.
Do misyk nalámeme tmavú čokoládu, pridáme smotanu, maslo a opäť necháme rozpustiť.
Sušienky rozmixujeme, ovocie nakrájame nadrobno.
Zamiešame s čokoládovou hmotou, pridáme vanilkovú arómu a zamiešame.
Zmes, ktorá nám takto vznikne navrstvíme na fóliu tak, aby nám vznikol akýsi plát.
Na plát uložíme náplň, tkorú si rozbalíme a uložíme na okraj tmavého cesta.
Pomocou fólie zrolujeme a uložíme do chladničky.
Chladíme niekoľko hodín alebo do úplného stuhnutia.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom
Lahodná sladká klobása je pripravená!
Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept nájdete TU.