Jemné jogurtové muffiny na každú príležitosť, ktoré si hravo pripravíte vďaka tomuto receptu z youtube.
Sú extra nadýchané a môže za to tento cukrársky postup.
Muffiny sú zakaždým vysoké a vo vnútri jemné ako pavučinka .
Finta je nielen v použitých surovinách – mnohých možo prekvapí, že do cesta ide maslo aj olej – ale aj v postupnosti procesov a zakomponovaní jednodtlivých surovín.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Najdôležitejšie zo všetkého je ale odležanie cesta v chladničke.
Skúste a s výsledkom budete nad mieru spokojní!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
80 ml rozpusteného masla
60 ml mlieka
60 ml slnečnicového oleja
4 vajcia
150 g cukru
štipka soli
125 g prírodného jogurtu bez cukru
1 PL vanilkovej esencie
16 g prášku do pečiva
kôra z citróna alebo pomaranča
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Do väčšej misky si pripravíme vajcia, pridáme cukor.
Spolu rozmixujeme.
Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru.
Zmes šľaháme pri nízkych otáčkach – to je veľmi dôležité pre nadýchanú konzistenciu.
Ďalej pridáme jogurt, znovu šľaháme a pridáme vanilkovú esenciu.
Prilejeme mlieko a rozpustené maslo.
Za stáleho šľahania aj olej.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva, aby sme sa zbavili hrudiek.
Zmes najprv premiešame ručne a až potom začneme šľahať, kým sa cesto nezačne ťahať.
Do cesta zakomponujeme soľ, nakoniec ho prekryjeme fóliou.
Vložíme na 1 hodinu do chladničky – vďaka tomuto jednoduchému úkonu bude mať cesto vo vnútri bublinky, bude jemné, nadýchané a muffiny krásne vysoké.
TIP:
Do cesta môžeme podľa chuti primiešať napríklad ovocie alebo kúsky čokolády.
Do formy na muffiny si pripravíme papierové košíčky a pomocou lyžice ich naplníme až po okraj cestom.
Keď ich máme všetky naplnené, tak na vrch nasypeme čajovú lyžičku cukru.
Muffiny pečieme dozlatista pri teplote 170°C.
Po vybratí z rúry je dôležité muffiny hneď vybrať z formy, inak nám navlhnú.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: