Keď ochutnáte tento famózny čokoládový dezert podľa tohto receptu z youtube, budete si musieť dať pozor, aby sa ušlo aj ostatným.
Je to nebíčko v papuľke a úplne sa rozplýva na jazyku!
Potrebujeme:
100 g tmavej čokolády
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g masla
1/3 šálky kryštálového cukru
1 a 1/2 šálky hladkej múky
2 PL kakaa
1 PL kypriaceho prášku do pečiva
1/2 šálky teplého mlieka
1/2 ČL vanilkovej esencie
200 ml šľahačkovej smotany
1/4 šálky práškového cukru
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
1/3 šálky horúceho mlieka
čokoládové vločky alebo ľubovoľnú posýpku na posypanie
Postup:
Do misy si vložíme nalámanú čokoládu, pridáme zmäknuté maslo a nasypeme kryštálový cukor.
Misku dáme nad hrniec s vriacou vodou.
V tomto horúcom kúpeli necháme všetko roztopiť za stáleho miešania.
K čokoládovej zmesi preosejeme múku s kakaom a kypriacim práškom.
Dobre premiešame a potom zalejeme polovičnou šálkou teplého mlieka.
Znovu celú hmotu dôkladne vymiešame.
Formu si vymastíme trochou oleja, vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doňho pripravené čokoládové cesto.
Do hrnca vložíme mriežku, prikryjeme pokrievkou a rozohrejeme po dobu 5 – 10 minút.
Formu s cestom položte na mriežku v hrnci a na slabom ohreve nechajte piecť pod pokrievkou asi 25 – 30 minút.
Alebo upečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C tiež asi 25 – 30 minút.
Po upečení preklopíme plát na dosku a vložíme naspäť do formy.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme spolu s práškovým cukrom na šľahačku a nanesieme ju na plát upečeného cesta.
Následne ho na niekoľkých miestach popicháme špajdľou.
TIP:
Plát môžete prípadne prekrojiť a šľahačkovú náplň umiestniť do stredu, prípadne pripraviť tento dezert úplne bez šľahačky len s čokoládovou polevou.
Čokoládu na polevu si nalámeme, vložíme do misky a zalejeme horúcim mliekom.
Potom dobre vymiešame, aby vznikla kompaktná poleva.
Polevu vylejeme na šľahačkovú vrstvu a posypeme čokoládovou posýpkou.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: