Tento švajčiarsky bielkový sneh podľa receptu z portálu napadovy.blog má po vyšľahaní dokonalú konzistenciu na tvorbu pusiniek, ružičiek ale aj ornamentov.
Schne aj pri izbovej teplote, zvonku sa vytvorí krehká kôrka a zvnútra je vlhký. Torty, aj dezerty vďaka nemu vyzerajú ako umelecké dielo!
Potrebujeme:
120 g vaječných bielkov (približne zo 4 stredne veľkých vajec)
240 g kryštálového cukru (vrátane 1 balíčka vanilkového cukru)
1/4 ČL kyseliny citrónovej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Podľa princípu švajčiarskej pusinky by množstvo cukru malo byť dvojnásobkom množstva bielkov.
Tento krém si môžete prifarbiť potravinárskymi farbivami.
Získate tak skutočne efektný dizajn vašich ornamentov.
Ako prvé si bielky oddelíme od žĺtkov do samostatnej kovovej misy alebo hrnca.
Potom si bielky zmiešame s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
Do druhého hrnca si dáme zovrieť vodu.
K bielkom a cukru pridáme aj štvrť lyžičky kyseliny citrónovej.
Všetko spolu vyšľaháme, potom umiestnime nad hrniec s vriacou vodou.
Šľaháme ešte asi 5 – 6 minút. aby sa cukor úplne rozpustil a sneh bol krásne ťahavý a nadýchaný.
Teraz sneh odstránime z vodného kúpeľa.
Šľaháme ešte pár minút.
Sneh teraz preložíme do misiek a prikryjeme potravinárskou fóliou.
Môžeme si ho nafarbiť potravinárskymi farbivami.
Teraz už môžeme vytvárať ozdoby podľa vlastného vkusu.
Ozdoby výborne schnú pri izbovej teplote.
Veľa šťastia!